Cookie test

PRESSE & NYHEDER

Virksomhedshandel i Corona-tid?

 

 Udgivet den 24. april 2020 af Mogens Bjerre på LinkedIn https://www.linkedin.com/pulse/virksomhedshandel-i-corona-tid-mogens-bjerre/

Mogens Bjerre, Virksomhedsmægler, NYCO  Virksomhedssalg | Generationsskifte | Værdisætning | Salgsmodning | Mobil 2212 9200

 

I denne tid taler vi med sælgere og købere, der spørger til, hvad Corona nedlukningen vil betyde for salg og generationsskifte af virksomheder. Spørgsmålene er især, om virksomheder nu kan sælges, om der er købere, hvordan er prisudviklingen, kan der skaffes finansiering og hvordan kommer handlerne til at foregå? Baseret på vores erfaringer og input den seneste tid vil vi prøve at give et bud situationen:

1. Hvad med virksomheder der er ramt af Corona nedlukningen, kan de ikke sælges?

Skal man have et godt salg af en ”coronaramt” virksomhed, vil det kræve virksomheden er i god drift igen og ikke mindst, at virksomhedens perspektiv er godt. Her kan en salgsmodning være relevant.

2. Kan virksomheder stadig sælges og er der købere?

Vi er løbende i dialog med såvel nye som kendte køberemner, der søger virksomheder i god drift. Der er efterspørgsel på veldrevne produktions- og industrivirksomheder med stabile resultater, perspektiv og ”orden i penalhuset”.

3. Hvad med prisen og prisudviklingen?

Priserne i SMV-segmentet er grundlæggende styret af hidtidige resultater, budgetter og perspektiv, samt hvordan Corona har påvirket virksomheden. Altså en prisdannelse bestemt af den enkelte virksomhed og dens præstationer.

4. Hvad med finansiering?

Vi har med vores finansielle netværk – banker, Vækstfonden og investorer - en konstruktiv og seriøs dialog. Det er vores erfaring, at der kan rejses finansiering til gode velforberedte salg og generationsskifter.

5. Hvordan kommer handlerne til at foregå?

Der må forventes, at kravene til salgs- og dokumentationsmateriale vil stige fra købers side, så forarbejdet vil skulle starte tidligere og kræve mere. Due diligence (købers undersøgelser) er de seneste år blevet stadigt mere udførligt og krævende. Hvad enten det er et salg eller generationsskifte, må der forventes yderligere krav til proces og materiale.

Som det fremgår, er det ikke et sort/hvidt billede, men et mere nuanceret marked, vi har. Der er positive forventninger til salg og generationsskifte, men det forudsætter stabil drift, rettidig forberedelse og et fyldestgørende salgs- og dokumentationsmateriale. I nogle tilfælde skal finansieringen hjælpes på vej, hvilket for de realistisk funderede handler også kan lade sig gøre.

Vi vil i den kommende tid løbende uddybe ovenstående omkring bl.a. salgsmodning, finansiering og salg.

God weekend!

 

Har du spørgsmål eller behov for en uddybning, så er du velkommen til at kontakte Mogens Bjerre på 2212 9200 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.