Cookie test

Virksomhedskøb

Køb af virksomhed

Går du med en drøm om at købe din egen virksomhed, så kan NYCo hjælpe med nogle af de virksomheder vi har mandat til at sælge. Husk, at ikke alle virksomheder annonceres og det kan derfor være en god ide fra tid til anden at henvende sig for at høre hvad der rører sig.

Nogle af de ting, som du kan overveje før du går igang med at søge virksomhed til køb er bl.a.:

Afklaring
Afklaring af hvad din idealvirksomhed er og ikke mindst hvad der ikke er relevant. Erfaringen viser, at de mest succesrige virksomhedsovertagelser sker købere med erfaring, branche- og/eller markedskendskab, resurser og et godt netværk. tænk det ind når du planlægger hvilken type virksomhed du søger.

Virksomhedsanalyse
En grundig analyse af virksomheden i forhold til dig, dine kompetencer og erfaringer samt det du bringer med ind i virksomheden. Det kan eksempelvis også være et nærmere kritisk kig på hvor idealvirksomheden i sin livskurve i forhold til dine forventninger? Branche, marked, kunder samt ikke mindst uudnyttede potentialer set i forhold til dig og det du kommer med osv
 
Møder og forhandling
For at få et møde direkte eller gennem em mægler, så må du forvente at indgå en fortroligheds aftale først. Erfaringer viser, at diskretion er uhyre vigtigt – især i starten af processen.

De fleste vil hurtigt drøfte pris, men det er nok så vigtigt at forholde sig til om virksomheden passer ind i de forventninger du har og i øvrigt om dine kompetencer matcher virksomheden. God forståelse, indsigt og kemi er vigtigt før prisdrøftelserne for alvor går igang. Omvendt skal det anføres, at møder du en virksomhed, som udbydes på åbenlyst urimelig pris og vilkår så er det nok ikke ulejligheden være at beskæftige sig med. 

Under forhandlingerne får du givetvis behov for kvalificeret hjælp til forskellige ting, så sæt holdet og vær beredt før du går igang. a

Finansiering og økonomi
For at købe en virksomhed, så skal du selvsagt have et eget kapitalgrundlag plus evt. yderligere finansieringsmuligheder. Forbered dette grundigt, for uden en egenfinansiering, vil et køb ikke være realistisk.

Due diligence og closing

Gennemførelse af due diligence og selve closing i samarbejde med øvrige rådgivere kan være ret krævende og fordre en fast hånd for at nå i mål. Vær forberedt på det kan være en udfordrende proces og sørg for erfarne rådgivere.

Kontakte Mogens Bjerre på 2212 9200 hvis du har spørgsmål eller andet hertil.