Cookie test

PRESSE & NYHEDER

Udgivet den 8. maj 2020 af Mogens Bjerre på https://www.linkedin.com/pulse/kan-der-s%C3%A6lges-virksomheder-tiden-mogens-bjerre/

Mogens Bjerre, Virksomhedsmægler, NYCO  Virksomhedssalg | Generationsskifte | Værdisætning | Salgsmodning | Mobil 2212 9200

I fortsættelse af tidligere indlæg om virksomhedshandel i Corona-tid, ser vi i dag på det aktuelle marked for salg og generationsskifte af virksomheder.

I denne sidste artikel om virksomhedshandel i ”Corona-tid”, ser vi i dag på om virksomheder kan sælges, er der købere, og hvordan kommer handlerne til at foregå?


I NYCO er vi løbende i dialog med såvel nye som kendte køberemner og oplever især interesse for veldrevne produktions- og industrivirksomheder med stabile resultater, perspektiv og ”orden i penalhuset”.

Køberne vi taler med, er især opmærksomme på drift og resultater før, under og efter Corona-nedlukningen. Mange købere er bevidste om ”new normal” er blevet, at der ikke er nogen normalitet, men at der ofte optræder særlige situationer. Desuden har flere ønske om en lidt længere overdragelse end ellers, ligesom de ud over egne midler også skal sikre sig nødvendig ekstern finansiering. Vi oplever en god interesse i markedet, og har den seneste til planmæssigt har gennemført (closing) ejerskifter, aftalt nye virksomheder til salg og talt med nye potentielle kunder.

Hvordan handlerne kommer til at forløbe, viser erfaringen, at salg og generationsskifter baseret på et velforberedt grundlag og en seriøs ageren lykkes rigtig godt. I det perspektiv forventer vi, at kravene til salgs- og dokumentationsmateriale vil stige fra købers side, ligesom forarbejdet og forberedelsen skal startes rettidigt.

Omkring due diligence (købers undersøgelser), har vi de seneste år set dette arbejde blive stadigt mere udførligt og krævende. Vi tror man som sælger, hvad enten det er et salg eller generationsskifte, må forvente yderligere krav til due diligence fra køber og de finansielle parter. Altså, jo tidligere og mere omhyggeligt, man laver salgsklargøringen, desto lettere bliver salget!

Kort summeret op, kan vi præcisere:
1. Der er købere og efterspørgsel i markedet til virksomheder i god drift
2. Køberne agerer professionelt, er velforberedte og forventer et fyldestgørende salgs- og dokumentationsmateriale
3. Due diligence må forventes at være grundig og detaljeret ligesom vilkår for handlerne kan blive mere udførlige
4. Finansiering fordre den finansielle struktur og grundlag er til stede

Som det fremgår, har vi positive forventninger til salg og generationsskifte af virksomheder. Det forudsætter rettidig forberedelse, et godt og fyldestgørende salgs- og dokumentationsmateriale, og man er forberedt på en grundig due diligence. I nogle tilfælde bliver finansiering et spørgsmål, men hidtil har vi set, at velforberedte og realistisk funderede handler også kommer i mål med finansieringen.

God weekend!
Mogens

Har du spørgsmål eller behov for en uddybning, så er du velkommen til at kontakte Mogens Bjerre på 2212 9200 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.