Cookie test

CASES

SMEL & Candor generationsskifte efter vellykket salgsmodning og salgsproces

Stifterne af SMEL Industry ApS og Candor ApS, Helle og Erik Langelund, har med salget af majoriteten i selskaberne til Nicole og Henrik Valente Mortensen indledt et generationsskifte. Henrik vil udover direktionsrollen have fokus på forretningsudvikling og salg, hvor Helle og Erik vil fortsætte med det administrative og i produktionen.

Der er tale om et veltilrettelagt og langsigtet generationsskifte, hvor der er taget størst mulig hensyn til virksomhederne, medarbejdere og ikke mindst de mange loyale kunder. SMEL Industry er stiftet i 1990 og Candor i 2007, så det er selskaber med en lang historik, der nu tager næste skridt i udviklingen.

Henrik Valente Mortensen har en økonomisk baggrund og solid erfaring fra forskellige ledelses- og direktionsroller i industrien i ind- og udland. Henrik vil især tage sig af udviklingen af Candor, hvor Erik vil være at finde i produktionen og med produktudvikling.

SMEL er en specialiseret maskinfabrik, som arbejder i stort set alle former for materiale, herunder composit (kulfiber), som er et særligt mangeårigt speciale. SMEL er foruden leverancer af høj standard også kendt som problemknuser for sine kunder. SMEL er stiftet i 1990 og har gennem årene leveret mange forskellige løsninger til industrien, food, sundhedssektoren og sågar rumindustri og den maritime sektor. Virksomheden har gennem årene modtaget flere priser for sine gode resultater, på lærlingeområdet og i lokalsamfundet.

Candor udvikler og distribuerer fiksationsudstyr til strålebehandling og MR scanning af patienter i sundhedssektoren. Produkterne er højt specialiserede og nyder anerkendelse for ikke blot sikkerhed og pålidelighed, men også høj kvalitet og brugervenlighed. Candor er absolut markedsleder i Danmark og har en stærk position på flere eksportmarkeder. For de kommende år forventes betydelig vækst og udvikling i Candors salg, særligt på eksportmarkederne.

NYCO har over en årrække medvirket ved forberedelse og salgsmodning af virksomhederne ved bl.a. frasalg af forretningsområderne Liberty og Stenstrup Valve.

Liberty er en unik plejeseng til bevægelseshæmmede, hvor forretningsområdet blev solgt fra i 2019.

Stenstrup Valve laver cellesluser til transport i industrien, og denne virksomhed blev frasolgt primo 2020.

SMEL og Candor blev i 2021 udbudt til salg i en struktureret salgsproces, hvor udvalgte købere blev præsenteret for prospekt og managementpræsentation forud for egentlige købsforhandlinger. Forberedelserne var grundige og omhandlede bl.a. et omfattende salgsmateriale, så købere kunne få et fyldestgørende og repræsentativt billede af virksomhederne ved præsentation af prospekt. Udbud og markedsføring har været anonymt af hensyn til medarbejdere og kunder.

Ved møde med kvalificerede købere blev sælgerne hurtigt involveret ved en managementpræsentation, hvor parterne kunne stemme personlig kemi af og uddybende drøfte et salg og samarbejde omkring overdragelse.

 

Nedenfor foto at CANDOR udstyr udført i kulfiber til fiksering af patienter.

 

Ønsker du yderligere information, så kontakt Mikael Tipsmark på 6171 3104 eller Mogens Bjerre på 2212 9200. Vi stiller gerne op til en uformel drøftelse med udgangspunkt i netop din situation og din virksomhed.